Podczas gdy Maniura Ch. zajmowała się ochroną mienia strzeszyńskich plażowiczy i wysłuchiwała mniej lub w chuj mniej inteligentnych rozmów ja zabijałam nudę w kuchni. Oto przepis na mega łatwe i mega szybkie w zrobieniu babeczki.
Składniki mokre:
szklanka bananów
rozgniecionych
1 jajko
½ szklanki jogurtu
naturalnego
½ szklanki
rozpuszczonego masła
1 zielony barwnik
spożywczy dr oetker (można go kupić prawie wszędzie np Biedronka
lub Piotr i Paweł)
suche:
1 i ¾ szklanki mąki
pszennej
¾ szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku
do pieczenia
1 łyżeczka sody
szczypta soli
tabliczka
niezbyt drobno posiekanej
czekolady
krok
po kroku:
1. w jednej miseczce
suche składniki pomieszałam ze sobą, mokre w drugiej, a następnie
pomieszałam je razem.
3. Wypełniłam
ciastem foremki na muffinki (zostawcie trochę miejsca, ponieważ
muffinki urosną)
4. Pieczemy 20 minut w
temperaturze 180C
Smacznego!
Mm.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz